Lees voor

Duurzaam Wonen De Diemenhof

Fijner en zuiniger wonen. Dat is waar ‘Duurzaam Wonen’ om draait.
Woonzorg Nederland wil milieubewust en duurzaam zijn. We streven ernaar dat onze woningen in 2023 gemiddeld energielabel B hebben. En in 2050 energieneutraal zijn.


De werkzaamheden van project Duurzaam Wonen voor het complex De Diemenhof zijn mei 2021 afgerond.

Hoe hebben we de woningen fijner en zuiniger gemaakt?

Dat hebben we gedaan door te isoleren, te ventileren, thermostatische radiatorknoppen aan te brengen én alle woningen te voorzien van 4 zonnepanelen. Door deze maatregelen is energielabel A voor het complex en de woningen bereikt.

In juni 2020 zijn de plannen gepresenteerd aan de bewoners van De Diemenhof. Vanwege Corona was het niet mogelijk informatiebijeenkomsten te organiseren of bewoners te ontvangen in een proefwoning. Daarom zijn de bewoners geïnformeerd via een informatieboekje met foto’s van de nieuwe situatie en via een digitale ansichtkaart met een animatievideo. Alle bewoners zijn vervolgens nagebeld om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Het was duidelijk dat deze vorm van informatieverstrekking niet ideaal was. Maar ternauwernood werd de benodigde 70% instemming door de bewoners gegeven.

Samen met de bewoners

Dankzij de gastvrijheid en flexibiliteit van de bewoners hebben we dit project kunnen realiseren. De aannemer heeft alle bewoners na afloop persoonlijk bedankt met een lekker lunchpakket en een aantal gevulde plantenpotten voor op het terras. Uit de klanttevredenheidsmeting na afloop bleek dat de bewoners bijzonder tevreden waren over de werkzaamheden en het resultaat. Het werk en het resultaat werd gewaardeerd met een vette 8!. Zo hebben we samen met de bewoners de wereld een beetje mooier gemaakt.

Goed voor het milieu

Na de verbeteringen en bij gelijk verbruik daalt het energieverbruik en daarmee de uitstoot van CO2. Goed voor onze woningen en bewoners, en goed voor de volgende generaties.