Lees voor

Duurzaam Wonen De Torenhof

Fijner en zuiniger wonen. Dat is waar ‘Duurzaam Wonen’ om draait.
Woonzorg Nederland wil milieubewust en duurzaam zijn. We streven ernaar dat onze woningen in 2023 gemiddeld energielabel B hebben. En in 2050 energieneutraal zijn. 


De werkzaamheden van project Duurzaam Wonen voor het complex De Torenhof zijn eind 2021 afgerond.

Hoe hebben we de woningen fijner en zuiniger gemaakt?

Dat hebben we gedaan door te isoleren, te ventileren en door per woning 4 zonnepanelen op het dak te leggen. Door deze maatregelen is gemiddeld energielabel A voor de woningen bereikt. Tegelijk met de werkzaamheden om de woningen te verduurzamen is onderhoud uitgevoerd aan het complex en hebben de woningen nieuwe voordeuren en balkondeuren gekregen. Dankzij alle werkzaamheden zijn de klachten over kou, toch en vocht verholpen én zijn de woningen energiezuiniger gemaakt.

In maart 2021 zijn de plannen gepresenteerd aan de bewoners van De Torenhof en voor het eind van het jaar was het werk in de woningen alweer klaar. Voor de bewoners was Mede door Corona heeft de planning wat langer geduurd dan gepland was. Wij danken de bewoners voor hun geduld en voor de prettige medewerking!

Samen met de bewoners

Dankzij de gastvrijheid en flexibiliteit van de bewoners hebben we dit project kunnen realiseren. Zo hebben we samen met de bewoners de wereld een beetje mooier gemaakt.

Goed voor het milieu

Na de verbeteringen en bij gelijk verbruik daalt het energieverbruik en daarmee de uitstoot van CO2. Goed voor onze woningen en bewoners, en goed voor de volgende generaties.