Lees voor

Duurzaam Wonen Het Lindenhof

Fijner en zuiniger wonen. Dat is waar ‘Duurzaam Wonen’ om draait.
Woonzorg Nederland wil milieubewust en duurzaam zijn. We streven ernaar dat onze woningen in 2025 gemiddeld energielabel B hebben. En in 2050 energieneutraal zijn.


De werkzaamheden van project Duurzaam Wonen voor het complex Het Lindenhof zijn mei 2021 afgerond.

Hoe hebben we de woningen fijner en zuiniger gemaakt?

Dat hebben we gedaan door de isolatie en ventilatie van de woningen te verbeteren en door een energiezuinige verwarmingsketel te plaatsen.

Zonnepanelen én een batterij

Daarnaast is het dak van het complex vol gelegd met zonnepanelen. Om er voor te zorgen dat de opbrengst van de zonnepanelen optimaal wordt benut, is een batterij geplaatst. De batterij slaat de stroom die wordt opgewekt maar niet direct wordt gebruikt op en levert de stroom terug op de momenten dat meer stoom wordt gebruikt dan opgewekt.

Uitstraling gebouw verbeterd

De kopgevels zijn voorzien van isolerende wandbekleding met steenstrips en het hele gebouw is opnieuw in de verf gezet. Hierdoor ziet het gebouw er modern en aantrekkelijk uit. Zo aantrekkelijk dat de wachtlijsten voor een woning in Het Lindenhof groeien.

Door deze maatregelen is energielabel B voor het complex en de woningen bereikt.

Samen met de bewoners

Dankzij de gastvrijheid en flexibiliteit van de bewoners hebben we dit project kunnen realiseren. Zo hebben we samen met de bewoners de wereld een beetje mooier gemaakt.

Goed voor het milieu

Na de verbeteringen en bij gelijk verbruik daalt het energieverbruik en daarmee de uitstoot van CO2. Goed voor onze woningen en bewoners, en goed voor de volgende generaties.