Lees voor

Duurzaam Wonen Meeuwenborgh

Fijner en energiezuiniger wonen. Dat is waar ‘Duurzaam Wonen’ om draait.
Woonzorg Nederland wil milieubewust en duurzaam zijn. We streven ernaar dat onze woningen in 2025 gemiddeld energielabel B hebben. En in 2050 energieneutraal zijn. Wat merkt u hiervan als huurder?

 


De voordelen van Duurzaam Wonen op een rijtje:

 • Lekker warm in de winter en koel in de zomer
 • Altijd voldoende en gezonde lucht in huis
 • Een energiezuiniger huis, dus voordeliger voor de bewoners

Hoe maken we uw woning fijner en energiezuiniger?

Dat doen we door te isoleren, te ventileren en zonnepanelen te plaatsen.

Isolatie

We voeren de volgende isolatiewerkzaamheden uit om uw woning comfortabeler en energiezuiniger te maken:

 • Dakisolatie: we isoleren het dak van buitenaf.
 • Plafondisolatie en vloerisolatie: we isoleren de plafonds van de bergingen en wij isoleren de begane grond vloer vanuit de kruipruimte.
 • HR++ glas: we vervangen het glas van de woningen voor HR++. glas. Dat is extra-isolerend dubbel glas.
 • We dichten kieren van deuren, ramen en kozijnen. Bij uw voordeur maken wij een valdorpel, hierdoor komt er vanuit de onderkant van uw deur geen tocht meer.

Ventilatie

We voeren de volgende ventilatiewerkzaamheden uit om uw woning te voorzien van gezondere lucht en het energieverbruik te verminderen:

 • CO2-gestuurde mechanische ventilatie: De huidige ventilatie box krijgt een aanpassing waardoor het een CO2 gestuurde box wordt. Een CO2-gestuurde box meet de luchtkwaliteit in uw woning. Als er te veel CO2 of vocht in de lucht zit, gaat de ventilatie automatisch harder aan om weer verse lucht in uw woning te krijgen.
 • Zelfregulerende ventilatieroosters in het nieuwe glas: de ventilatieroosters zorgen ervoor dat er verse lucht in uw woning komt. Op dezelfde locatie waar nu een ventilatierooster zit komt een ventilatierooster met vergelijkbare afmeting.

Verwarming

Wij brengen het volgende aan zodat u uw verwarming weer goed kan aflezen:

 • Nieuwe kamerthermostaat die u beter kunt aflezen en makkelijk zelf instelt.
 • Uw huidige radiatorkraan en radiatorknoppen worden vervangen en goed ingeregeld. Hierdoor werkt het Cv-systeem energiezuiniger.
 • De radiatoren in de gangen krijgen een nieuwe knop die op een vaste ingestelde stand blijft staan.
 • Het bemeteringssysteem (ISTA) van de verwarming wordt vernieuwd.

Zonnepanelen

Naast bovengenoemde werkzaamheden stellen wij ook zonnepanelen aan u voor. U krijgt dan 3 zonnepanelen. De zonnepanelen worden aangesloten op uw meterkast. Hiermee wordt uw woning nog energiezuiniger en bespaart u nog meer op uw energierekening!

Goed voor u en voor uw portemonnee

Het energieverbruik zal (bij gelijk stookgedrag) afnemen. Naar verwachting zullen de woonlasten dankzij de energetische maatregelen niet stijgen.

Goed voor het milieu

Na de verbeteringen en bij gelijk stookverbruik daalt het energieverbruik en daarmee de uitstoot van CO2. Zo maken we samen de wereld een beetje beter.

Samen met de bewoners

Voor dit project hebben we ook de bewoners nodig. Wij mogen alleen grote veranderingen aan uw woning uitvoeren als het grootste deel van de huurders hiermee instemt.

Hieronder leest u hoe dat in de wet is geregeld.

We houden de bewoners op de hoogte

Via nieuwsbrieven houden we de bewoners op de hoogte. Voor de aannemer aan de slag gaat, maakt hij met alle bewoners thuis een afspraak. Vanaf dat moment is de aannemer uw aanspreekpunt.

Handige documenten