Lees voor

Duurzaam Wonen Noordhoekring

Fijner en zuiniger wonen. Dat is waar ‘Duurzaam Wonen’ om draait.
Woonzorg Nederland wil milieubewust en duurzaam zijn. We streven ernaar dat onze woningen in 2024 gemiddeld energielabel B hebben. En in 2050 energieneutraal zijn.

Wat merkt u hiervan als huurder?


De voordelen van Duurzaam Wonen op een rijtje:

 • Lekker warm in de winter en koel in de zomer
 • Altijd voldoende en gezonde lucht in huis
 • Een energiezuiniger huis, dus voordeliger voor de bewoners

Hoe maken we uw woning fijner en zuiniger?

Dat doen we door te isoleren, te ventileren en zonnepanelen te plaatsen.

Isoleren

We voeren de volgende isolatiewerkzaamheden uit om uw woning comfortabeler en energiezuiniger te maken:

 • Dakisolatie: we isoleren het platte dak van buitenaf.
 • Vloerisolatie: we isoleren de vloeren van de benedenwoningen. De isolatie wordt tegen het plafond van de bergingen en de garage aangebracht.
 • Gevelisolatie: de gevels van de woningen worden na-geïsoleerd. Vanuit buiten wordt er isolatie materiaal in de gevel gespoten.
 • Isolerend glas: al het glas van de woningen en de algemene ruimtes wordt vervangen door HR++ glas. Dat is extra-isolerend dubbel glas.
 • Alle openslaande ramen en deuren worden vervangen door nieuwe ramen en deuren met HR++ glas. De kantelramen worden vervangen voor draaikiep-ramen met HR++ glas.
 • We dichten kieren van deuren, ramen en kozijnen.
 • We brengen thermostaatknoppen met standen aan.

Ventilatie

We voeren de volgende ventilatiewerkzaamheden uit om uw woning te voorzien van gezondere lucht en het energieverbruik te verminderen:

 • CO2-gestuurde mechanische ventilatie: Hierdoor wordt de luchtkwaliteit in uw woning gemeten. Als er te veel CO2 of vocht in de lucht zit, gaat de ventilatie automatisch harder aan om weer verse lucht in uw woning te krijgen.
 • Zelfregulerende ventilatieroosters in het nieuwe glas: de ventilatieroosters zorgen ervoor dat er verse lucht in uw woning komt.
 • Ventielen in de badkamer, het toilet en de keuken: de ventielen zorgen ervoor dat oude lucht uw woning uitgaat.

Boilers

Een aantal boilers van het complex zijn verouderd. Daarom worden de boilers die 15 jaar oud of ouder zijn dan 15 jaar vervangen voor een nieuwe boiler. De overige boilers voldoen nu nog aan de gestelde eisen en worden niet vervangen.

Zonnepanelen

Naast het isoleren en ventileren van uw woning, plaatsen we ook zonnepanelen.                  U krijgt 3 zonnepanelen. De zonnepanelen worden aangesloten op uw meterkast.     Hiermee wordt uw woning nog energiezuiniger en bespaart u nog meer op uw energierekening!

Goed voor u en voor uw portemonnee

Het energieverbruik zal (bij gelijk stookgedrag) afnemen. Naar verwachting zullen de woonlasten dankzij de energetische maatregelen niet stijgen.

Goed voor het milieu

Na de verbeteringen en bij gelijk stookverbruik daalt het energieverbruik en daarmee de uitstoot van CO2. Zo maken we samen de wereld een beetje beter.

Samen met de bewoners

Voor dit project hebben we ook de bewoners nodig. Wij mogen alleen grote veranderingen aan uw woning uitvoeren als het grootste deel van de huurders hiermee instemt.

Hieronder leest u hoe dat in de wet is geregeld.

We houden de bewoners op de hoogte

Via nieuwsbrieven houden we de bewoners op de hoogte. Voor de aannemer aan de slag gaat, maakt hij met alle bewoners thuis een afspraak. Vanaf dat moment is de aannemer uw aanspreekpunt.

Handige documenten