
-
Corona
Via deze pagina houden wij u op de hoogte over onze dienstverlening tijdens de coronacrisis. U heeft ook in één muisklik toegang tot overzichten met meest gestelde vragen en antwoorden en de websites van het RIVM, Rijksoverheid, Rode Kruis en de ANBO.
14-4-2021
De persconferentie van dinsdag 14 maart theeft geen invloed op de dienstverlening op dit moment. We blijven nog zoveel mogelijk op afstand werken. Het kabinet heeft echter wel een openingsplan gemaakt; Het veilig openen van de samenleving gaat stap voor stap. Als er de komende tijd door het stappenplan versoepelingen mogelijk zijn in onze dienstverlening, laten we dit uiteraard aan onze huurders weten.
24-3-2021
‘Mooiere tijden liggen nog even voor ons,’ aldus Mark Rutte tijdens de persconferentie van dinsdag 23 maart. De lockdown zoals we deze nu kennen, blijft tot tenminste 20 april zoals deze is. Omdat geen echte versoepelingen aan de orde zijn, anders dan de verruiming van de avondklok, blijft onze dienstverlening hetzelfde.
22-1-2021
Het gaat echt gebeuren. Vanaf zaterdag 23 januari is tenminste tot en met 9 februari tussen 21.00 uur en 04.30 uur een avondklok van kracht in Nederland. Het zijn nieuwe aanvullende maatregelen om een halt te roepen aan de opmars van de Britse mutatie van het coronavirus. De inzet van een avondklok heeft geen effect op de dienstverlening van Woonzorg Nederland. Onze dienstverlening blijft tijdens de avondklokuren zoals deze was. Ofwel noodreparaties worden volgens RIVM-coronarichtlijnen en onze protocollen uitgevoerd.12-01-2021
We hadden er zo op gehoopt, maar helaas, geen versoepelingen van de coronamaatregelen. De besmettingscijfers en de aanwezigheid van de Britse mutatie van het coronavirus zorgen ervoor dat de lockdown zoals deze is, tot zeker 9 februari duurt. Dit houdt in dat onze dienstverlening ongewijzigd blijft.
Contact bewonersconsulent
Alle contacten met huurders vinden digitaal of telefonisch plaats, met uitzondering van mutaties. Deze gaan door, maar met max 2 personen. Bewonersconsulenten zijn alleen bij noodzaak aanwezig in wooncomplexen. Zij zijn wel telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.30-13.00 uur of per e-mail. De spreekuren blijven telefonisch.Luisterend oor
Thuis moeten blijven en (bijna) geen bezoek van familie of vrienden kunnen ontvangen door de coronacrisis; het eenzaamheidsvirus ligt dan op de loer. Gelukkig zijn er mooie initiatieven waar u terecht kunt voor zomaar een praatje. We hebben ze voor u op een rijtje gezet.
14-12-2020Het was niet zozeer de vraag 'of' maar vooral 'welke' maatregelen de overheid zou nemen om de corona-epidemie onder controle te krijgen. Na een intelligente en een gedeeltelijke lockdown, gaan we per 15 december in een harde lockdown. Nederland gaat de komende vijf weken grotendeels op slot. Dit om het aantal contacten tot een minimum te beperken. Dan heeft het virus geen kans om over te springen. Wat landelijk nog wel of juist niet meer kan tot in ieder geval 19 januari ‘21, vind u op www.rijksoverheid.nl/corona.
Aangepaste dienstverlening tijdens de lockdown
Omdat we onze dienstverlening al corona-proof aangepast hadden, blijft voor onze huurders veel hetzelfde tijdens de lockdown:1. Contact bewonersconsulent
Alle contacten met huurders vinden digitaal of telefonisch plaats, met uitzondering van mutaties. Deze gaan door, maar met max 2 personen. Bewonersconsulenten zijn alleen bij noodzaak aanwezig in wooncomplexen. Zij zijn wel telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.30-13.00 uur of per e-mail.
2. Telefonisch spreekuur
Het spreekuur blijft telefonisch.
3. Gebruik ontmoetingsruimtes
Het is helaas noodzakelijk om het ontmoeten weer tot een minimum te beperken. We raden daarom af om de algemene ruimtes en recreatiezalen te gebruiken.
4. Onderhoud
Onderhoud en reparatieverzoeken gaan door waar mogelijk én op gepaste afstand. Er zijn goede afspraken gemaakt met onze huisaannemers om uw en onze veiligheid te borgen: De bedrijven volgen de richtlijnen van het RIVM en de overheid.Voor aanvang van de onderhoudswerkzaamheden wordt er aan de hand van een vragenlijst een gezondheidscheck gedaan. Ook wordt huurders gevraagd een akkoordformulier te ondertekenen. Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden draagt de werknemer een mondkapje. De werknemer volgt de registratierichtlijn en noteert uw naam, contactgegevens en moment van werkzaamheden.
5. Schoonmaak
De schoonmaak blijft uitgevoerd worden in wooncomplexen. Ook deze medewerkers dragen een mondkapje bij het doen van hun werk.
8-12-2020Het aantal coronabesmettingen en de druk op de zorg blijft te hoog. Daarom zet de overheid de gedeeltelijke lockdown voort. Per 1 december is er een mondkapjesplicht in Nederland. Wat betekent dit voor u? Hieronder ziet u de verschillende scenario's. We rekenen op uw medewerking!
1. Een woning is uiteraard geen publieke ruimte, hier geldt geen mondkapjesplicht.2. In een zelfstandig wooncomplex waar gemeenschappelijke ruimten aanwezig zijn (zoals een hal, lift, gangen, recreatiezaal) hebben alleen specifieke personen toegang. Ofwel; u hebt als bewoner toegang tot deze ruimten. Deze ruimten zijn niet opengesteld voor anderen. Het zijn daarom geen publieke binnenruimten.
Wettelijk geldt dat bewoners daarom geen verplichting hebben voor het dragen van een mondkapje in deze ruimten. Om samen corona tegen te gaan, adviseren we u om toch een mondkapje te dragen indien mogelijk. Maar het is dus niet verplicht.3. Bij een woonlocatie gecombineerd met zorg, hebben alleen de bewoners, medewerkers en cliënten toegang tot het gebouw. Dit is een besloten locatie, geen publieke ruimte. Ook hier geldt geen verplichting tot het dragen van een mondkapje voor de bewoners. Maar ook hier adviseren we om toch een mondkapje te dragen in de gemeenschappelijke ruimten.
4. Bij een woonlocatie waarin voorzieningen als een kapper of fysiotherapiepraktijk aanwezig zijn die ook gebruikt worden door personen die geen bewoner zijn van het gebouw, is dit geen besloten locatie, en dus wel een publieke ruimte. Dit betekent:
- Voor de binnenruimten die leiden naar deze voorzieningen geldt dus wel een verplichting tot het dragen van een mondkapje voor de bewoners, maar ook de bezoekers.
- Overige gemeenschappelijke ruimten (zoals gangen e.d.) die niet leiden naar deze voorzieningen zijn een besloten locatie, geen publieke ruimte. Hier geldt geen verplichting tot het dragen van een mondkapje voor de bewoners. Maar ook hier adviseren we om toch een mondkapje te dragen in de gemeenschappelijke ruimten.
5. Bezoek dat in uw woning of het gemeenschappelijke deel van uw woongebouw komt, adviseren we een mondkapje te dragen. Medewerkers van Woonzorg Nederland en leveranciers dragen altijd een mondkapje bij een bezoek aan een wooncomplex.
19-11-2020Het aantal coronabesmettingen daalt. Dat is goed nieuws! Maar we zijn er nog niet. Daarom heft de overheid de tijdelijke verzwaring op, maar duurt de gedeeltelijke lockdown voort. De overheid roept op om het aantal contactmomenten en reisbewegingen te blijven beperken. En de basisregels toe te passen. Natuurlijk geeft Woonzorg Nederland daaraan gehoor. Zo proberen wij u en elkaar door deze lastige periode heen te helpen.
Onze aangepaste dienstverlening blijft van kracht:
1. Contact bewonersconsulent
Bewonersconsulenten zijn alleen bij noodzaak aanwezig in wooncomplexen. Zij zijn wel telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.30-13.00 uur of per e-mail.2. Telefonisch spreekuur
Het spreekuur blijft telefonisch.3. Gebruik ontmoetingsruimtes
Het is helaas noodzakelijk om het ontmoeten weer tot een minimum te beperken. We raden daarom af om de algemene ruimtes en recreatiezalen te gebruiken.4. Onderhoud
Onderhoud en reparatieverzoeken gaan door waar mogelijk én op gepaste afstand. Er zijn goede afspraken gemaakt met onze huisaannemers om uw en onze veiligheid te borgen:De bedrijven volgen de richtlijnen van het RIVM en de overheid.
Voor aanvang van de onderhoudswerkzaamheden wordt er aan de hand van een vragenlijst een gezondheidscheck gedaan. Ook wordt huurders gevraagd een akkoordformulier te ondertekenen. Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden draagt de werknemer een mondkapje. De werknemer volgt de registratierichtlijn en noteert uw naam, contactgegevens en moment van werkzaamheden.5. Schoonmaak
De schoonmaak blijft uitgevoerd worden in wooncomplexen. Ook deze medewerkers dragen een mondkapje bij het doen van hun werk.04-11-2020
Samen is het ons gelukt om de stijging van het aantal coronabesmettingen te doorbreken. Om de daling te versnellen, gelden t/m 18 november tijdelijk krachtigere maatregelen. Deze landelijke maatregelen hebben geen verdere invloed op onze aangepaste dienstverlening.
Voor iedereen die worstelt met eenzaamheid of depressieve gevoelens en voor mensen met een kwetsbare gezondheid, die extra streng aan zelfisolatie doen, worden de komende twee weken nog wat ingewikkelder. Er zijn goede initiatieven om mensen uit hun isolement te halen. Schroom niet om hier gebruik van te maken. Een aantal landelijke initiatieven hebben wij op een rij gezet.
14-10-2020
Alle maatregelen omtrent onze dienstverlening zoals beschreven op 29-09-2020 blijven van kracht. Hierbij voegen wij het dringende advies vanuit de overheid tot het dragen van een mondkapje in publieke ruimtes. Een juridische verplichting tot het dragen van mondkapjes vanuit de overheid is aanstaande.
29-09-2020
Aangepaste dienstverlening
Per 29 september hanteert de Rijksoverheid nieuwe maatregelen, die erop gericht zijn om de kans op grote drukte en het aantal sociale contactmomenten tussen mensen te beperken. Preventie en veiligheid gaan voor alles. Vanuit Woonzorg Nederland volgen we de nieuwe richtlijnen uiteraard op. Dat betekent het volgende voor onze dienstverlening:1. Contact bewonersconsulent
Bewonersconsulenten zijn alleen bij noodzaak aanwezig in wooncomplexen. Zij zijn wel telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.30-13.00 uur of per e-mail.2. Telefonisch spreekuur
Het spreekuur blijft telefonisch.3. Gebruik ontmoetingsruimtes
Het is helaas noodzakelijk om het ontmoeten weer tot een minimum te beperken. We raden daarom af om de algemene ruimtes en recreatiezalen te gebruiken.4. Onderhoud
Onderhoud en reparatieverzoeken gaan door waar mogelijk én op gepaste afstand. Er zijn goede afspraken gemaakt met onze huisaannemers om uw en onze veiligheid te borgen:- De bedrijven volgen de richtlijnen van het RIVM en de overheid.
- Voor aanvang van de onderhoudswerkzaamheden wordt er aan de hand van een vragenlijst een gezondheidscheck gedaan.
- Ook wordt huurders gevraagd een akkoordformulier te ondertekenen.
- Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden draagt de werknemer een mondkapje.
- De werknemer volgt de registratierichtlijn en noteert uw naam, contactgegevens en moment van werkzaamheden.
5. Schoonmaak
De schoonmaak blijft uitgevoerd worden in wooncomplexen. Ook deze medewerkers dragen een mondkapje bij het doen van hun werk.18-09-2020
Het aantal coronabesmettingen loopt op. Onze dienstverlening wordt daarom nog steeds op afstand uitgevoerd. Wat betekent dit?
- Wij handhaven onze aangepaste dienstverlening. Onze medewerkers, dus ook de bewonersconsulenten, werken in ieder geval tot en met 31 december zoveel mogelijk vanuit huis - tenzij er noodzaak is om toch naar uw wooncomplex te komen.- Voor bijeenkomsten is de groepsgrootte vanaf 20 september 18:00 uur beperkt van 100 naar 50 personen. We gaan er vanuit dat huurders hierzelf rekening mee houden bij het gebruiken van gemeenschappelijke ruimtes. Woonzorg Nederland organiseert geen bijeenkomsten in wooncomplexen, tenzij strikt noodzakelijk.
- De rol van ventilatie om verspreiding van het coronavirus te voorkomen blijft een actueel onderwerp. Woonzorg Nederland monitort continue of de voorgestelde aanpassingen aan ventilatiesystemen nog volstaan of dat aanscherpingen nodig zijn. Zij maken hierbij gebruik van het Corona expert panel van TNO, TU-Eindhoven, VCCN en Royal HaskoningDHV. Dit overleg heeft geresulteerd in aangescherpte aanbevelingen voor ventilatiesystemen in (zorg)gebouwen. We informeren onze zakelijke huurders en onderhoudsbedrijven over deze aanpassingen met een brief en vragen hen het te melden als zij de aanpassingen hebben doorgevoerd.31-08-2020
Mark Rutte roept iedereen in zijn persconferentie wederom op afstand te houden en je te laten testen bij klachten. Voor Woonzorg Nederland betekent het dat we onze dienstverlening nog steeds op gepaste afstand uitvoeren:- Onze medewerkers, dus ook de bewonersconsulenten, werken in ieder geval tot en met 31 december zoveel mogelijk vanuit huis - tenzij er noodzaak is om toch naar uw wooncomplex te komen.
- Het veilig gebruiken van de gemeenschappelijke ruimtes is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Bewoners zijn zelf verantwoordelijk voor het naleven van de regels door henzelf én hun mogelijke bezoekers. Woonzorg Nederland organiseert geen evenementen in uw wooncomplex, tenzij strikt noodzakelijk.
- In de landelijke media vindt op dit moment een discussie plaats over de rol van ventilatiesystemen in het verspreiden van het coronavirus. Uiteraard volgen wij de geldende richtlijnen van de Rijksoverheid voor ventilatiesystemen. Om meer duidelijkheid in de nu lopende discussie te krijgen, hebben wij weer extra advies gevraagd bij TNO en onze brancheorganisatie Aedes. Als hieruit technische aanbevelingen volgen, voeren wij deze door. We houden u hiervan uiteraard op de hoogte.
30-6-2020De landelijke coronamaatregelen worden per woensdag 1 juli versoepeld. Dat betekent dat:
- Onderhoud aan woningen en woongebouwen, en reparatieverzoeken waar mogelijk weer worden opgepakt, waarbij goede afspraken worden gemaakt en maatregelen getroffen om de veiligheid van bewoners en medewerkers te waarborgen. (volgens de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot onderhoud).
- Ontmoetingsruimtes worden voorbereid op de ‘1,5 meter samenleving’. In de complexen worden looproutes en posters met hygiëneregels aangebracht. Per ruimte wordt gekeken hoeveel mensen er maximaal tegelijkertijd aanwezig kunnen zijn, dit wordt afgestemd met de GGD.
- Wij blijven gehoor geven aan de landelijke richtlijn om zoveel mogelijk thuis te werken. In uitzonderlijke gevallen wijken we hiervan af. Via de complexnieuwsbrief informeren wij onze huurders over onze dienstverlening op locatie.
21-5-2020De landelijke richtlijn om zoveel mogelijk thuis te werken en de andere geldende preventiemaatregelen blijven van kracht. Dat betekent dat:
- Onze veiligheidsmaatregelen en aangepaste dienstverlening tot in ieder geval
1 september a.s. van kracht blijven. Belangrijke reden is dat onze huurders de kwetsbaarsten in deze pandemie zijn en we risico’s uit willen sluiten.
06-5-2020De landelijke coronamaatregelen worden per maandag 11 mei iets versoepeld. Dat betekent dat:
- Onze zakelijke huurders die een contactberoep uitoefenen de deuren weer kunnen openen, uiteraard met inachtneming van preventiemaatregelen. Kappers en pedicures zijn bijvoorbeeld contactberoepen.
- Onze aanpassingen in dienstverlening en onze preventiemaatregelen blijven van kracht. In onze update van 21 april jl., leest u meer hierover.
21-4-2020
Alle landelijk geldende maatregelen zijn verlengd tot in ieder geval 20 mei ’20. Dat betekent dat onze aanpassingen in dienstverlening en onze preventiemaatregelen ook van kracht blijven.
Contact met medewerkers/leveranciers
1. Wij beperken sociale contacten. Spreekuren met bewonersconsulenten vinden uitsluitend telefonisch plaats. Op posters in de complexen, leest u wanneer de spreekuren zijn. Natuurlijk is de bewonersconsulent op werkdagen van 08.30 – 13.00 uur ook gewoon telefonisch bereikbaar.2. Medewerkers van Woonzorg Nederland met verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid (veel niezen, loopneus, keelpijn en lichte hoest) of verhoging of blijven thuis tot de klachten over zijn.
3. Medewerkers van leveranciers van Woonzorg Nederland houden zich aan de hygiënevoorschriften van het RIVM.
4. Woonzorg Nederland organiseert geen evenementen met externe zakelijke relaties in uw complex.
5. Wanneer een medewerker van Woonzorg Nederland of een medewerker van een leverancier verkoudheidsklachten heeft zoals neusverkoudheid (veel niezen), loopneus, keelpijn en lichte hoest, neemt deze geen deel aan het dienstverleningsproces.
Onderhoud en reparaties
6. Alleen spoedreparaties en mutatiewerkzaamheden worden uitgevoerd7. Onderhoud gaat door, maar niet binnenin bewoonde woningen. En ook niet in andere ruimtes waar bewoners komen.
8. De schoonmaak in de complexen blijft uitgevoerd worden. Op basis van de richtlijnen van het RIVM laten we geen extra schoonmaakacties in onze complexen uitvoeren.
Verhuur
9. Nieuwe verhuur gaat door, maar bezichtigingen gaan in aangepaste vorm door met maximaal 2 personen en in achtneming van 1,5 meter afstand tot elkaar.Adviezen
• In lijn met de landelijke richtlijnen, die onder andere sociale onthouding voorschrijven en het bewaren van 1,5 meter afstand tot elkaar, adviseren wij met klem ontmoetingsruimtes en overige openbare ruimtes in het complex niet te gebruiken en de adviezen van de RIVM op te volgen. Woonzorg Nederland heeft geen invloed op, door, en voor bewoners georganiseerde activiteiten in de wooncomplexen.• Gebruik de lift met maximaal 1-2 personen (afhankelijk van de grootte van de lift) en houd 1,5 meter afstand van elkaar, conform de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid.
Het advies om niet op bezoek te gaan bij 70-plussers is door de Rijksoverheid aangepast. Vanaf 29 april kunnen ook zelfstandig wonende senioren van 70 jaar en ouder weer door één of twee vaste personen met enige regelmaat worden bezocht.
21-4-2020
Sinds kort online onze webpagina Spel & Vermaak. Neem eens een kijkje. We hebben hier allemaal tips voor u op een rijtje gezet. Van een digitaal bezoek aan een concert of museum tot aan online bordspellen.
10-4-2020
Dankzij een fantastische actie van de Nederlandse sierteelt en Ali B, en in samenwerking met de ANBO, zijn senioren in veel van onze complexen verrast met een prachtige bos bloemen. Maar liefst 150.000 bossen zorgen bij heel veel ouderen voor een fleurige Pasen in coronatijd. Net als veel van haar collega's, hielp onze bewonersconsulente Lonnenke samen met dochter Puk, Ali B graag een handje mee om de bloemen te bezorgen. Natuurlijk met in achtneming van de preventieregels. Lonneke maakte er een video-impressie van.
1-4-2020Op 31 maart is aangekondigd dat de landelijke maatregelen om het coronavirus in te dammen, in ieder geval tot en met dinsdag 28 april van kracht blijven. Dat betekent dat Woonzorg Nederland de genomen preventiemaatregelen en aanpassingen in de dienstverlening continueert.
26-3-2020
Sinds donderdag 26 maart kan geen gebruik meer gemaakt worden van de logeerkamers in complexen met zelfstandige woningen. Dit besluit is genomen op advies van het RIVM.
25-3-2020
Met een brief roepen we bewoners op hun e-mailadres of dat van een naaste met ons te delen. Dat kan via het e-mailadres van het complex. Zo kunnen we als dat nodig is snel informatie delen over bijvoorbeeld aangepaste dienstverlening. Nu informeren we nog via brieven, publicaties op prikborden en natuurlijk via www.woonzorg.nl/corona. De telefonische spreekuren blijven plaatsvinden. Op posters in de complexen staat wanneer een spreekuur is. Natuurlijk is de bewonersconsulent op werkdagen van 08.30 – 13.00 uur gewoon telefonisch bereikbaar.
22-3-2020
De coronacrisis zorgt ook voor mooie initiatieven. Zo hebben het Rode Kruis, de ANBO en de Luisterlijn die samenwerkt met Omroep Max telefonische hulplijnen waar u terecht kunt voor een luisterend oor, advies of extra hulp. Of maak gebruik van het leuke initiatief Koetjes & Kalfjes van studenten Leonoor en Rosalie. Dankzij hen staan 900 studenten paraat om u een paar keer per week te bellen voor een praatje.
20-3-2020
Nieuwe preventiemaatregelen van de Rijksoverheid op donderdag 19 maart. Verpleeghuizen en kleinschalige woonlocaties sluiten hun deuren voor bezoekers. Woonzorg Nederland houdt goed de vinger aan de pols wat deze ontwikkelingen betekenen voor bewoners van zelfstandige woningen in zo’n complex. We hebben hebben nauw contact met de betrokken zorginstellingen. Deze zorginstellingen informeren de bewoners van de zelfstandige woningen in het complex over de praktische gevolgen van de sluiting voor bezoekers van het zorgpand. Denk aan de organisatie van de toegankelijkheid van het complex, eventuele zorgverlening, maaltijdvoorziening of activiteiten in een ontmoetingsruimte. Zo krijgen bewoners snel de juiste informatie. Woonzorg Nederland staat achter de besluiten die zorginstellingen nemen met betrekking tot de veiligheid van bewoners. Alle betrokken bewoners zijn door Woonzorg Nederland schriftelijk hierover geïnformeerd.19-3-2020
Een hart onder de riem voor ouderen van onze vloggende bestuursvoorzitter Cees van Boven.18-3-2020
Ook Woonzorg Nederland zet zich in om verdere verspreiding van het Coronavirus COVID-19 te voorkomen en eveneens onze dienstverlening zoveel mogelijk door te laten gaan. Veiligheid staat hoog op onze agenda. Daarom zetten we primair in op preventie om te voorkomen dat het virus zich onder bewoners, zakelijke huurders, samenwerkingspartners en medewerkers verspreidt. We volgen de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid en hebben sinds 9 maart ook diverse aanvullende preventiemaatregelen genomen. Onderstaand een overzicht.Preventiemaatregelen en dienstverlening
Contact met medewerkers/leveranciers
1. Wij beperken sociale contacten. Spreekuren met bewonersconsulenten vinden tot 6 april uitsluitend telefonisch plaats. Op posters in de complexen, leest u wanneer de spreekuren zijn. Natuurlijk is de bewonersconsulent op werkdagen van 08.30 – 13.00 uur ook gewoon telefonisch bereikbaar.2. Medewerkers van Woonzorg Nederland met verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid (veel niezen), loopneus, keelpijn en lichte hoest) of verhoging of blijven thuis tot de klachten over zijn.
3. Medewerkers van leveranciers van Woonzorg Nederland houden zich aan de hygiënevoorschriften van het RIVM.
4. Woonzorg Nederland organiseert tot in ieder geval 6 april geen evenementen met externe zakelijke relaties in uw complex.
5. Wanneer een medewerker van Woonzorg Nederland of een medewerker van een leverancier verkoudheidsklachten heeft zoals neusverkoudheid (veel niezen), loopneus, keelpijn en lichte hoest, neemt deze geen deel aan het dienstverleningsproces.
Onderhoud en reparaties
6. Alleen spoedreparaties en mutatiewerkzaamheden worden uitgevoerd7. Onderhoud gaat door, maar niet binnenin bewoonde woningen. En ook niet in andere ruimtes waar bewoners komen.
8. De schoonmaak in de complexen blijft uitgevoerd worden. Op basis van de richtlijnen van het RIVM laten we geen extra schoonmaakacties in onze complexen uitvoeren.
Verhuur
9. Nieuwe verhuur gaat door, maar bezichtigingen gaan in aangepaste vorm door met maximaal 2 personen en in achtneming van 1,5 meter afstand tot elkaar.Adviezen
• In lijn met de landelijke richtlijnen, die onder andere sociale onthouding voorschrijven en het bewaren van 1,5 meter afstand tot elkaar, adviseren wij met klem ontmoetingsruimtes en overige openbare ruimtes in het complex niet te gebruiken en de adviezen van de RIVM op te volgen. Woonzorg Nederland heeft geen invloed op door en voor bewoners georganiseerde activiteiten in de wooncomplexen.• Gebruik de lift met maximaal 1-2 personen (afhankelijk van de grootte van de lift) en houd
1,5 meter afstand van elkaar, conform de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid.Bewoners van zelfstandige woningen ontvangen deze week een brief met een update over Woonzorg Nederland en het coronavirus.
Telefonische hulplijnen
Praten helpt als u ongerust bent, of vragen heeft. Daarom hebben het Rode Kruis en de ANBO telefonische hulplijnen geopend. Heeft u een luisterend oor, advies of extra hulp nodig? Neem contact op met- Rode Kruis: 070-445 58 88 / www.rodekruis.nl
- ANBO: 0348 - 46 66 66 / www.anbo.nl.
Voor actuele informatie en richtlijnen over het coronavirus verwijzen wij u naar www.rijksoverheid.nl.
12-3-2020Wat kunt u doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?
De belangrijkste maatregelen die genomen kunnen worden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn:1. Blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt (zoals neusverkoudheid (veel niezen), loopneus, keelpijn en lichte hoest of verhoging.
2. Was regelmatig uw handen met zeep (minstens 30 seconden).
3. Hoest en nies in uw elleboog.
4. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze direct weg.
5. Schud geen handen en vermijd fysiek contact.
6. Houd 1,5 meter afstand tot anderen.
7. Vermijd groepen.
Vragen
Heeft u vragen over onze dienstverlening? Neem contact op met uw bewonersconsulent. Dat kan op werkdagen van 08.30 – 13.00 uur telefonisch. U kunt ook mailen.Voor vragen over het coronavirus, verwijzen wij u naar www.rijksoverheid.nl.