Lees voor

Huuraanpassing

Jaarlijks passen we per 1 juli de huur aan, zowel voor sociale huurwoningen, vrije sector, parkeerplaatsen en bergingen. Woonzorg Nederland probeert altijd zoveel mogelijk maatwerk te leveren. Dat doen we op allerlei vlakken. Ook bij de jaarlijkse huuraanpassing.


Zo krijgen huurders van een sociale huurwoning met een hoog huishoudinkomen en een relatief lage kale huur een huuraanpassing die gebaseerd is op het inkomen. Ofwel een zogenoemde inkomensafhankelijke huuraanpassing. 

Alle huurders ontvangen uiterlijk 1 mei een brief met hun nieuwe huur, die in gaat per 1 juli. Van de Belastingdienst ontvangen huurders van sociale huurwoningen mogelijk een brief dat Woonzorg Nederland gegevens heeft opgevraagd. Wij vragen deze gegevens op om vast te kunnen stellen of een huurder gewone huuraanpassing krijgt of inkomensafhankelijke huuraanpassing. Huurders waarvoor inkomensafhankelijke huuraanpassing van toepassing is, ontvangen bij de huuraanpassingsbrief ook een inkomensverklaring van de Belastingdienst