Lees voor

Tegemoetkoming blokverwarming en blokelektriciteit (TTB)

In 2023 hadden huurders met blokverwarming en/of blokelektriciteit recht op TTB, ofwel de Tijdelijke Tegemoetkoming Blokaansluiting. 


Bent u zo'n huurder? Dan is uw eindafrekening TTB verwerkt in de eindafrekening 2023 van uw verwarmings- en/of elektriciteitsverbruik. Deze ontvangt u rond 1 juli via uw eindafrekening servicekosten, of via Ista of Techem.

TTB-vergoeding
Hoe de vergoedingen blokverwarming en -elektriciteit in uw afrekening zijn verwerkt, leest u hieronder. 

 • U heeft zelf een meter
  De hoogte van uw tegemoetkoming hangt af van uw verbruik. En hoeveel maanden u in 2023 in uw woning woonde. Heeft u niet het hele jaar in uw woning gewoond, dan is uw tegemoetkoming lager.  Dit zijn de spelregels van de overheid.

 • U heeft zelf geen meter
  De tegemoetkoming wordt in uw wooncomplex op dezelfde wijze verdeeld over alle huurders, zoals dit gebeurt bij uw jaarlijkse eindafrekening.  Dit doen we op deze manier, mits u heel 2023 in uw woning woonde. Woonde u korter in de woning? Dan is uw tegemoetkoming lager. Dit zijn spelregels van de overheid. 

Goed om te weten

 • De TTB-vergoeding voor de woningen die in 2023 tijdelijk leegstonden in uw wooncomplex, is verdeeld over alle huurders van het gebouw. 

 • In de tegemoetkoming voor blokelektriciteit is de
  2 x € 190 verwerkt, die huishoudens met een eigen aansluiting in november en december 2022 kregen. Kijk hier voor de wijze waarop de TTB-elektriciteit wordt verdeeld.

 • Is door Woonzorg Nederland uw voorschot verwarmingskosten 2023 aangepast tussen
  november 2023 en maart 2024? Dan ontving u hierover een brief van ons. In deze brief stond een nieuw voorschotbedrag verwarmingskosten voor heel 2023 gebaseerd op:

  o De gasprijzen 2023
  o Gasverbruik in uw wooncomplex
  o Uw tegemoetkoming blokverwarming

  Eventueel ontving u ook een bedrag terug.
  De aanpassing van uw voorschot verwarmingskosten over die periode is meegenomen in uw eindafrekening TTB.  
 • Ontvangt u via Ista uw eindafrekening verwarmings- en elektriciteitskosten?
  Dan zijn de bedragen van uw vergoedingen TTB-blokverwarming en -elektriciteit samengevoegd op de eindafrekening.

Hieronder vindt u voorbeelden hoe een eindafrekening TTB eruit ziet. En ook een rekenvoorbeeld van de TTB- blokelektriciteit. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onderstaand overzicht van meestgestelde vragen en antwoorden.