Lees voor

Asbest verwijderen

Wilt u klussen in een woning van voor 1994? Dan kan er asbest in uw woning aanwezig zijn. U kunt dan niet zomaar elke klus zelf uitvoeren. 


Wat is asbest? 

Asbest werd lange tijd veel gebruikt in de bouw. Het leek destijds een goed bouwmateriaal. Pas later werd duidelijk dat asbest kan leiden tot gezondheidsproblemen. Het is sinds 1993 verboden om asbest te verkopen, te gebruiken of te verwerken.  

Woonzorg Nederland zorgt voor asbestveilige woningen 

Sinds 2019 is Woonzorg Nederland bezig met een grootschalige asbestinventarisatie. We onderzoeken al onze wooncomplexen op de aanwezigheid van asbest. Als wij asbest aantreffen, bekijken wij samen met een specialist of er gezondheidsrisico's zijn. 

Als het asbest onbeschadigd is, is er geen gevaar voor uw gezondheid. Zijn er wel gezondheidsrisico's? Dan laten wij het asbest door een specialist verwijderen. 

Woning van vóór 1994? Neem eerst contact op 

Wilt u klussen in een woning die gebouwd is vóór 1994? Neem dan contact op met uw bewonersconsulent. U mag niet zomaar boren, schuren of breken in de woning omdat er mogelijk asbest houdende materialen zijn gebruikt.  

Het is ook niet toegestaan om zelf de vloerbedekking te verwijderen, omdat hieronder asbest kan zitten. Zelf verwijderen mag alleen als u schriftelijk toestemming van Woonzorg Nederland heeft ontvangen. Moet de vloer eruit en heeft u (nog) geen toestemming? Neem dan contact met de bewonersconsulent op.