Lees voor

Schade en aansprakelijkheid

Schade in of rondom uw woning is vervelend, wat de oorzaak ook is. Hieronder leest u wat u het beste kunt doen bij veelvoorkomende schade. Het is belangrijk dat u schade altijd meldt bij Woonzorg Nederland. 


Schade aan woning en inventaris

Is er schade aan het gebouw (opstal)? Of aan spullen die horen bij de woning en eigendom zijn van Woonzorg Nederland? Neem contact op met uw bewonersconsulent. Woonzorg Nederland is verantwoordelijk voor het herstel van deze schade. Heeft u de schade zelf veroorzaakt? Dan zullen de kosten bij u in rekening worden gebracht.

Schade aan inboedel

Als huurder bent u zelf verantwoordelijk voor herstel van schade aan uw bezittingen. Daarmee bedoelen wij schade aan uw meubels, vloerbedekking, parket of andere spullen. Ook schade aan behang, sauswerk van wanden en plafonds, schilderwerk van deuren en kozijnen in uw woning. Gevolgschade door bijvoorbeeld lekkage of brand valt onder uw inboedelverzekering. Neem daarom contact op met uw verzekeraar.

Schade door inbraak, diefstal of vandalisme 

Doe in geval van inbraak, diefstal of vandalisme zo snel mogelijk aangifte bij de politie. Meld daarna de schade aan de opstal bij ons en stuur het proces-verbaal van de politie mee. Woonzorg Nederland zorgt ervoor dat de schade aan de opstal wordt hersteld. Dit geldt ook voor glasschade bij inbraak. Schade aan of diefstal van uw bezittingen vallen onder uw inboedelverzekering. Woonzorg Nederland kan hier niet aansprakelijk voor worden gesteld.