Lees voor

Duurzaam wonen

We willen goed voorbereid zijn op de toekomst. In 2018 zijn we daarom begonnen met het verduurzamen van onze woningen. Zo dragen we ons steentje bij aan een duurzamere samenleving, maar ook aan betaalbaar en comfortabel wonen. Naast het verduurzamen van de woningen zijn we ook bezig met circulariteit, klimaatadaptatie en energieopwekking met zonnepanelen.


Onze duurzame missie

2025 - Al onze zelfstandige woningen hebben tenminste het energielabel B. Dat doen we in het project Duurzaam Wonen.

2050 - Een energie-neutrale portefeuille. Dat betekent dat onze gebouwen niet meer energie verbruiken dan ze opwekken.

Duurzaam Wonen

Tot nu toe hebben we 3.000 woningen verduurzaamd. Dat is ongeveer 10% van het totaal. Maatregelen die we nemen zijn onder andere: isolatie van dak, vloer en muren, nieuwe isolerende beglazing, CO2-gestuurde ventilatie en zonnepanelen. Per complex bepalen we de beste combinatie voor een optimaal resultaat en meer wooncomfort voor onze huurders.

Goed voor de wereld en voor uw woonlasten

Betaalbaar wonen, dat vindt Woonzorg Nederland belangrijk. Uw maandelijkse woonlasten bestaan naast de huur ook uit energiekosten. Door de verduurzaming van onze woningen profiteren onze huurders van een lagere energierekening.

Magazine Duurzaam Wonen

Een aantal huurders van complexen waar het project Duurzaam Wonen al is uitgevoerd deelt hun ervaringen. Hun verhalen hebben we opgenomen in het magazine Duurzaam Wonen. We zijn enorm trots op het reeds behaalde resultaat.

Zelf uw steentje bijdragen?

We zetten een aantal tips voor u op een rijtje. Kijk voor meer tips op www.iedereendoetwat.nl.