Lees voor

U heeft gereageerd op een woning via Thuiskompas. Hoe gaat het dan verder?
Hieronder leest u wat er gebeurt wanneer u heeft gereageerd op een woning van Woonzorg Nederland via Thuiskompas.

Interessepeiling

In de meeste gevallen vindt er eerst een interessepeiling plaats zodra de uiterste reactiedatum van de advertentie is verlopen. Dit wordt doorgaans gestuurd naar de eerste vijf kandidaten. Deze vijf kandidaten hebben 24 uur de tijd om aan te geven of ze nog steeds interesse hebben in de woning. In de interessepeiling wordt ook aangegeven op welke plek de kandidaat staat. Na deze 24 uur wordt de definitieve kandidatenlijst opgemaakt.  

Hoort u niets?

Helaas, dan staat u niet op plek 1.

U staat op plek 1

U ontvangt de voorlopige woningaanbieding per e-mail. Hierin staat uitleg over het bezichtigen van de woning. U dient voor de uiterste reactiedatum (circa. 3 tot 5 werkdagen) door te geven of u de woning definitief wilt huren.

Doet u dit niet? Dan vervalt de woningaanbieding en wordt de woning aan de volgende kandidaat aangeboden. Ook als u de woning toch niet wilt huren, laat u dit zo snel mogelijk weten via Thuiskompas. Wij bieden de woning dan aan de volgende kandidaat aan.

U wilt de woning huren

U ontvangt per e-mail uitleg over het vervolg. Wij hebben een aantal documenten van u nodig om te kijken of u in aanmerking komt voor de woning. In de mail die u van ons ontvangt staat precies welke documenten dit zijn en hoe u deze kunt opvragen. Daarnaast ontvangt u per post de officiële woningaanbieding. Deze dient u uiterlijk 7 dagen na ontvangen van de brief retour te sturen met de gevraagde documenten.  Documenten die u al aan uw persoonlijke pagina van Thuiskompas heeft toegevoegd, hoeft u niet nogmaals retour te sturen naar Woonzorg Nederland.

Wij controleren vervolgens de documenten. Is alles in orde en voldoet u aan de voorwaarden? Dan wijzen wij de woning definitief aan u toe. Dit gaat via de mail.

Huurcontract en sleutels

We nemen contact met u op om een datum af te spreken waarop we in de woning het huurcontract tekenen en u de sleutels van ons ontvangt. Tijdens de huuraanvang lopen wij samen met u de woning door en betaalt u ook de eerste verhuurnota.