Lees voor

Start onderzoek ‘Wonen en Ontmoeten’

Als woningcorporatie gespecialiseerd in seniorenhuisvesting zijn we heel nieuwsgierig hoe onze huurders wonen en elkaar ontmoeten, ervaren. Daarom starten we binnenkort een wetenschappelijk onderzoek onder een grote groep van onze huurders. Dit doen we in samenwerking met de Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) en de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).


Het onderzoek ‘Wonen en Ontmoeten’ maakt deel uit van het project ‘De meerwaarde van gemeenschappelijk wonen in een vergrijzende samenleving’ dat eind 2019 startte.

Doel en resultaten onderzoek

Woonzorg Nederland wil dat huurders fijn wonen. En op een makkelijke en prettige manier buren in hun wooncomplex kunnen ontmoeten. Bijvoorbeeld voor een praatje of om iets leuks te ondernemen. We zetten daarom onder andere in op het ontwikkelen van aantrekkelijke woonvormen en gebouwen die daarbij passen. De resultaten van het onderzoek ‘Wonen en Ontmoeten’ gebruiken we om onze panden zo te bouwen en in te richten dat bewoners een nog fijnere leefomgeving ervaren. De HAN en TU/e gebruiken deze voor de ontwikkeling van wetenschappelijke kennis.

Onderzoek in de praktijk

De input van onze huurders is ontzettend belangrijk in dit onderzoek. Huurders die wij hiervoor uitnodigen ontvangen per mail vanuit Woonzorg Nederland in de week van 27 juni een vooraankondiging. Daarna stuurt onderzoeksbureau MAGIS hen in opdracht van Woonzorg Nederland de digitale vragenlijst toe. Deelname is vrijwillig en de antwoorden van de deelnemers aan het onderzoek worden anoniem gemaakt.