Lees voor

Woonzorg Nederland breidt woningbezit in Huizen uit

Woningcorporatie Woonzorg Nederland koopt 52 woningen van Cordaan in Huizen. Met de aankoop komt Woonzorg Nederland in het bezit van het gehele woon- en zorgcentrum De Marke - De Meenthoek. Op 23 december vond de formele overdracht plaats.


De Marke - De Meenthoek is een woon- en zorgcentrum voor senioren in het centrum van Huizen. Mensen kunnen er zowel zelfstandig wonen met zorg aan huis, als meer (intensieve) zorg ontvangen, voor bijvoorbeeld chronische aandoeningen, visuele beperking en dementie. Er zijn in totaal 147 appartementen, in alle appartementen biedt Cordaan zorg.

Woonzorg Nederland was al eigenaar van een deel van het gebouw, per 23 december neemt zij het VvE-deel van Cordaan over (de 52 woningen en zorginfrastructuur in het complex), en zal het hele gebouw aan Cordaan terugverhuren voor een periode van tenminste 15 jaar. Voor de huurders verandert er niets, zij houden hun bestaande huurovereenkomsten en kunnen in hun appartementen blijven wonen. Ook de overige bewoners zullen van de overdracht niks merken.

Cordaan is blij met de overdracht en dat het gebouw bij één eigenaar is i.p.v. twee. “Het schept helderheid in de verantwoordelijkheden voor de eigenaar en huurders en maakt duidelijk welke investeringen op korte termijn moeten worden gedaan”, zegt directeur huisvesting Sophie Keulemans. “Woonzorg Nederland investeert in de verduurzaming. Duurzaamheid is voor ons een belangrijk thema, met de verkoop beogen we én meer te kunnen doen voor de bewoners van De Marke - De Meenthoek, én voor kwetsbare bewoners in Amsterdam, de regio waar wij voornamelijk actief zijn.”