Lees voor
2 installatiemonteurs monteren zonnepanelen op dak

Duurzaamheid en innovatie

We willen goed voorbereid zijn op de toekomst. Daarom zijn we begonnen met grootschalige duurzaamheidsprojecten. Zo dragen we ons steentje bij aan een duurzamere samenleving waarin we minder energie gebruiken, maar ook aan betaalbaar en comfortabel wonen.

Onze duurzame belofte

Al onze zelfstandige woningen hebben in 2025 tenminste het energielabel B. Dat doen we in het project Duurzaam Wonen. In 2050 hebben we een energieneutrale portefeuille. Dat betekent dat onze gebouwen niet meer energie verbruiken dan ze opwekken.   

Duurzaam wonen

In 2018 is Woonzorg Nederland projectmatig begonnen om onze complexen duurzamer te maken. Met ons programma Duurzaam Wonen hebben we sinds 2018 inmiddels 3.000 woningen verduurzaamd. Dat is ongeveer 10% van het totaal. Dat is een goed begin, maar uiteindelijk willen we naar minimaal een energielabel B voor ál onze woningen.  

Maatregelen die we nemen zijn onder andere: isolatie van dak, vloer en muren, isolerende beglazing, CO2-gestuurde ventilatie en zonnepanelen. Per complex bepalen we de beste combinatie voor een optimaal resultaat en meer wooncomfort voor onze huurders. Gemiddeld realiseren we 3 labelstappen per woning.  

Jonge vrouw belt met smartphone

Contact

Wilt u meer weten over duurzaamheid en innovatie bij Woonzorg Nederland? Neem contact met ons op!