Lees voor

Stadsveteraan

Zelfstandig samenwonen in de bruisende stad

Zelfstandig samenwonen in de bruisende stad

Stadsveteraan is de ideale formule voor senioren die graag in de stad willen (blijven) wonen. Zij kiezen voor een compacte een- of tweekamerwoning, delen ruimtes en faciliteiten en genieten van de levendigheid van de stad. Tegelijkertijd biedt deze formule de mogelijkheid om zich terug te trekken in de rust van de eigen woning. U kunt hier dus 'zelfstandig samenwonen'. 

Voor wie?

Stadsveteranen zijn sterk verbonden met de stad en de lokale gemeenschap. Het zijn bijvoorbeeld mensen met een (voormalig) beroep in de publieke sector, onderwijs of zorg, creatieven, kleine ondernemers of vrijwilligers. Bewoners vormen een coöperatie waarbinnen zij (mee)beslissen over de invulling van de collectieve ruimtes. 

Deze woonformule is bijzonder geschikt voor senioren die: 

  • Graag in de stad willen (blijven) wonen. 
  • Vitaal zijn en midden in het leven staan.
  • Waarde hechten aan gemeenschapsvorming en het delen van faciliteiten. 

Hoe ziet het eruit?

De woningen bij Stadsveteraan zijn zelfstandige woningen. In de gebouwen zijn diverse ruimtes voor gezamenlijk gebruik. Bewoners besluiten gezamenlijk hoe ze deze ruimtes invullen, dus de mogelijkheden zijn divers. En uiteraard in een stedelijke omgeving. Uniek aan deze formule is dat er binnen een complex verschillende type appartementen mogelijk zijn, zoals bijvoorbeeld ook friendswoningen, waarin twee of drie mensen een huiskamer en keuken delen. 

Voor professionals en samenwerkingspartners

De formule is het best toepasbaar in nieuwbouw, vanwege de afwijkende woningplattegronden. Het is van belang dat de gemeente openstaat voor innovatieve manieren om de seniorendoelgroep te bedienen. Op het gebied van woningtoewijzing en beheer wijkt de formule af van de reguliere sociale huur. Bewoners hebben binnen de coöperatie die zij vormen een belangrijke rol bij de invulling van de formule. 

Stadsveteraan samengevat: 

  • Stadsveteraan is flexibel toe te passen in de sociale en duurdere huursector, en met een mix van leeftijden. 
  • Tijdens de ontwikkeling van het gebouw worden potentiële bewoners al in een vroeg stadium betrokken bij het vormen van een coöperatie. 
  • De coöperatie faciliteert gemeenschapsvorming, en geeft huurders inspraak in wie hun medebewoners worden. 

Interesse?

Kijk op www.wonenindestadsveteraan.nl voor meer informatie. Ook kunt u zich daar alvast voorinschrijven.

 

Bekijk hier de brochure van Stadsveteraan.

Heeft u na het lezen nog vragen, neem dan gerust contact met ons op via info@woonzorg.nl

Bekijk ook eens onze andere woonvormen. G'oud Geregeld, Dorpsveteraan, Hofje van Auguste, Het Blokkerhuis.