Lees voor

Foreschate in Voorschoten

Het woonzorgcomplex Foreschate in Voorschoten is een nieuwbouwproject. De 30 naastgelegen zelfstandige woningen zijn verduurzaamd. Woonzorg Nederland beheert het vastgoed. Zorgorganisatie Topaz is huurder van het zorgcomplex.

Het originele gebouw bestond uit 62 verpleeghuisplekken voor mensen met een lichte - tot zware zorgvraag. Het complex was verouderd en voldeed niet meer om zware zorg te verlenen. Met het oog op duurzaamheid en de veranderende zorgbehoefte is er gekozen voor een heel nieuw pand in plaats van renovatie. Zo wordt er voorgesorteerd op de toekomst en sluiten de woningen en het zorgcomplex beter aan op hoe ouderen willen wonen en welke zorg zij nodig hebben.

Nieuwbouw

De nieuwbouw bestaat uit 70 zorgeenheden in het zorgcomplex, die geschikt zijn voor het leveren van zware zorg. De bestaande 30 aanleunwoningen zijn verduurzaamd en krijgen dezelfde uitstraling als de nieuwsbouw.

Kenmerken van het vastgoed

Het nieuwe Foreschate is gericht op huiselijk wonen in kleine groepen. Door kleinschalige zorg te bieden kan het team goed aansluiten op de wensen en behoeften van elke bewoner. Er komen zeven huiskamers met aangrenzend elk tien studio’s. Ze vormen huiselijke woningen waar bewoners zoveel mogelijk hun leven kunnen voortzetten zoals ze thuis gewend waren. Ze maken actief deel uit van de dagelijkse activiteiten zoals een handje helpen bij het koken. Ook biedt het nieuwe Foreschate een gastvrije ontvangstruimte; een plek waar bewoners, bezoekers, mantelzorgers, medewerkers maar ook buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Op de begane grond komt het wijkcentrum met multifunctionele ruimtes, waaronder een vergaderruimte, een kapper, fysiotherapie en kantoren voor zorgorganisatie Topaz. <Met wie>

Woonzorg Nederland werkt hierin samen met onder andere Zorgorganisatie Topaz, Woonwerk Architecten en Ouwehand Bouw Katwijk.

Verwachte oplevering eind 2023

Benieuwd naar de andere projecten? Woonzorg Nederland projecten