Lees voor
Bewonersconsulent Woonzorg Nederland in gesprek met senior huurders

Froucke Kemperman

Bewonersconsulent

Bewonersconsulent

Froucke Kemperman is sinds 1 januari 2014 werkzaam bij Woonzorg Nederland als Bewonersconsulent.

'Voorheen werkte ik als Teamleider bij een andere woningcorporatie. Ik was veel op kantoor en miste na een aantal jaar echt het contact met bewoners. Ik heb dan ook nog geen moment spijt gehad van de overstap naar de functie van  bewonersconsulent bij Woonzorg Nederland. Eigenlijk is dit de leukste baan die ik tot nu toe heb gehad en dat mede dankzij onze doelgroep. Ik heb veel respect voor senioren, want ouder worden is niet makkelijk. Zeker niet als je daardoor meer zorg nodig hebt.

Mijn werkzaamheden zijn heel veelzijdig en afwisselend. Naast het directe klantcontact houd ik mij ook bezig met administratieve werkprocessen en onderhoud ik contacten met onderhoudspartijen (aannemers, schoonmaak, tuin etc.) en netwerkpartners. Alle correspondentie met bewoners doen we zelf. Woonzorg Nederland geeft de ruimte en het vertrouwen aan haar medewerkers. Dit zorgt erbij mij voor dat ik mijn functie zo goed mogelijk wil uitoefenen. Er is weinig dat ik niet leuk vind. Natuurlijk heb je soms lastige gesprekken, want “nee” is nou eenmaal ook een antwoord. Het is echter altijd mijn doel om een gesprek zo te keren dat de klant uiteindelijk met een goed gevoel weggaat.

De persoonlijke manier van werken is iets waar ik trots op ben. Onze bewoners hebben echt een voor hen bekend aanspreekpunt. We zijn een grote organisatie, maar de manier waarop wij, als Woonzorg Nederland, onze klant bedienen wordt als fijn ervaren. Verder ben ik trots op wat we bieden naast onze seniorenwoningen, namelijk ruimte voor ontmoeting en een prettige leefsfeer in onze complexen.

Naast mijn functie van Bewonersconsulent participeer ik ook in verschillende werkgroepen binnen Woonzorg Nederland. Ik lever graag een extra bijdrage daar waar dat kan.'