Lees voor

Ik kreeg het vertrouwen om een mooie ontwikkelstap te maken

Het verhaal van Liesbeth, bedrijfsjurist vastgoed bij Woonzorg Nederland

Het verhaal van Liesbeth, bedrijfsjurist vastgoed bij Woonzorg Nederland

Als vastgoeddeskundige bij Woonzorg kreeg Liesbeth veel te maken met het team Juridische Zaken. Haar potentie en interesse in recht vielen op bij haar juridische collega’s. Toen de functie van bedrijfsjurist vrijkwam, dacht dit team dan ook meteen aan Liesbeth. En nu verdiept ze zich met veel plezier in uiteenlopende juridische vraagstukken.

“Woonzorg vindt het belangrijk dat iedere medewerker met plezier naar het werk gaat. Als je je wilt ontwikkelen, wordt dat echt gestimuleerd. Mijn carrière is daar een goed voorbeeld van. Een overstap naar een juridische baan zat altijd al in mijn achterhoofd, maar ik dacht dat dit zonder rechtenstudie geen optie was. Gelukkig wordt er bij Woonzorg in mogelijkheden gedacht.”

Groeien in het vak
‘’Ik ben blij met het vertrouwen van de organisatie, maar ook met de ondersteuning van mijn collega’s. Zo’n ontwikkelstap binnen een al draaiend team vraagt ook nogal wat van hen. Ik volg diverse opleidingen en cursussen, maar kan altijd terugvallen op mijn fijne juridische collega’s. Zij nemen alle tijd om me het vak on the job te leren. Hierdoor kan ik groeien in mijn functie. Bij Woonzorg spelen juridische vraagstukken die je bij geen enkele andere organisatie tegenkomt. Dat heeft te maken met de doelgroep, het type vastgoed en de omvang en landelijke spreiding van ons vastgoedbezit. Hierdoor beoordeel ik bijvoorbeeld telkens andere typen overeenkomsten, van glasvezelcontracten tot huur- en koopovereenkomsten. En dat is nog maar een klein deel van mijn takenpakket. Adviseren, schrijven, analyseren, afstemmen, toetsen, onderzoeken: ik doe het allemaal.”

Collega’s verder helpen
“Mijn team is een belangrijke schakel in de ambities van Woonzorg en de ontwikkelingen die in de maatschappij spelen. Zo neemt het aantal senioren in ons land toe. Als organisatie vinden we het belangrijk dat er voldoende en passend woningaanbod blijft voor deze doelgroep. Vanuit Juridische Zaken maken we in deze ambities echt het verschil. Door ervoor zorgen dat collega’s goed beslagen ten ijs komen bij een onderhandeling over vastgoed. Of precies weten wat eventuele risico’s zijn voor Woonzorg bij de aankoop van een nieuw complex. Soms lijken het details, maar die kunnen veel impact hebben op de toekomst. Dat vind ik ook het leukst aan mijn werk: de ruimte om in de juridische inhoud te duiken en daarmee van toegevoegde waarde te zijn voor mijn collega’s.”

Bij Woonzorg vind je werk met betekenis

Dagelijks zetten we ons bij Woonzorg in voor één doel: senioren een fijn thuis bieden. Werken bij Woonzorg betekent werken bij een organisatie die constant in beweging is en waar ruimte is voor jouw ideeën. Hoe maak jij het verschil voor onze huurders? We zijn benieuwd naar jou!

Onze vacatures