Lees voor

‘Van het contact met de bewoners word ik heel blij’

Het verhaal van Udo, bewonersconsulent bij Woonzorg Nederland

Het verhaal van Udo, bewonersconsulent bij Woonzorg Nederland

Fijn wonen mogelijk maken, vandaag en in de toekomst: het is een belangrijk doel van Woonzorg. Als bewonersconsulent levert Udo een belangrijke bijdrage aan deze ambitie. “Bijvoorbeeld door bewoners met elkaar te verbinden en daarmee eventuele eenzaamheid onder mensen wat te verlichten. En door contacten te onderhouden met diverse netwerkpartners, zoals wijkagenten en buurtcoaches. Zo bouw ik mee aan een buurt waarin het goed toeven is.”

“Ruim twintig jaar werkte ik in de makelaardij. Ik was in mijn werk altijd al meer sociaal dan commercieel ingesteld. Mensen helpen, daar kreeg ik energie van. Ik merkte dat het tijd was voor een nieuwe stap in mijn loopbaan. En toen ik de vacature voor bewonersconsulent bij Woonzorg voor het eerst onder ogen kreeg, las ik daar Udo in. Ik moest en zou de baan hebben.”

Volop diversiteit in het werk
“Uit de vacaturetekst maakte ik al op dat de functie van bewonersconsulent behoorlijk gevarieerd is. Maar in de praktijk blijkt mijn baan nóg diverser te zijn. Ik zorg dat de huurders woongeluk ervaren. En dat gaat een stuk verder dan het verhuren van woningen. Of het nu gaat om een praatje op de gang of een overleg met de huurderscommissie: ik ben er voor de bewoners. Van het rechtstreekse contact met de mensen word ik heel blij. Ik kan voor hen echt van betekenis zijn.

De juiste keuze
“Natuurlijk heb ik vaste taken als bewonersconsulent, maar ik krijg veel vrijheid om mijn werk zelf in te delen. Ik zit echt op mijn plek hier, het besef om van toegevoegde waarde te zijn voor onze bewoners bij iedereen van Woonzorg aanwezig. Daardoor voel me betrokken bij de organisatie. Binnen de organisatie vinden ze het vooral belangrijk dat je de dingen doet die je interessant vindt. Een ding is zeker: ik maakte in 2016 de juiste keuze om hier te gaan werken.”

Bij Woonzorg vind je werk met betekenis

Dagelijks zetten we ons bij Woonzorg in voor één doel: senioren een fijn thuis bieden. Werken bij Woonzorg betekent werken bij een organisatie die constant in beweging is en waar ruimte is voor jouw ideeën. Hoe maak jij het verschil voor onze huurders? We zijn benieuwd naar jou!

Onze vacatures