Lees voor

De huurderservaring van Mevrouw van der Meer


We hebben 35 jaar in Hoogland gewoond, tegen Amersfoort aan en nu wonen we in Hooglanderveen. We wilden graag in de omgeving blijven want twee van onze kinderen en of dekleinkinderen wonen nog steeds in Hoogland. Ik pas al vanaf de geboorte op onze  twee oudste kleinkinderen. Ik pas twee keer per week op, ook op mijn andere kleindochter van één jaar. Mijn moeder woont in een verzorgingshuis, en dat is nu op loopafstand. Ideaal. Als enige dochter wil je toch wat extra zorg op je nemen.

We wonen nu ruim een jaar op deze plek. Daarvoor woonden we in een eengezinswoning. De kinderen waren al een poos de deur uit en de woning was dus echt te groot geworden voor ons tweetjes. Het woont hier nu erg prettig. We zijn gewend en hebben onze draai gevonden. Het is hier gezellig. Je maakt af en toe een praatje met de andere bewoners en borrelt zo nu en dan. Het is ook zeker fijn dat er een beheerder is in het geval van calamiteiten. Het besloten wonen in een 55+ woongebouw biedt een stukje bescherming.

Mijn man is 66 jaar en is met pensioen, maar hij werkt nog graag. Dat doet hij nu nog vier dagen per week in de bakkerijmachines. Ik doe af en toe een cursus, EHBO bijvoorbeeld. Verder doen we samen regelmatig boodschappen en we gaan veel op reis met de camper. Vaak naar Frankrijk en Italië.“